Wat is podologie?

Podologie is te herleiden vanaf het Griekse woord podos, wat voet betekent. Podologie betekent daarom het behandelen van voeten. Dit is de specialisatie van een podoloog. De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool vormen een eenheid met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.

Wanneer naar de podoloog?

Als pijn ontstaat, zelfs na een goede warming-up en goede trainingsopbouw, dan kan de oorzaak liggen in het verkeerd of slecht functioneren van de voet. Deze pijn kan zich uiten in uw voeten, enkels, knieën, benen, heupen of rug. In dat geval is een bezoek aan de podoloog een goed idee. Een podoloog behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Hierdoor kan bijvoorbeeld een overbelasting van een spier of gewricht ontstaan.

Behandelmogelijkheden

Een behandeling heeft vaak verschillende redenen en verschillende doelen. Diverse specifieke factoren kunnen namelijk tot klachten leiden. Deze zijn bijvoorbeeld biomechanisch, neurologisch of orthopedisch. Maar dit kunnen ook externe factoren zijn, zoals slecht zittend schoeisel. podologische behandelmogelijkheden zijn onder andere: steunzolen, loopadvies, schoenadvies, medical taping of orthesen voor de tenen.

De werkwijze

De manier waarop een podoloog werkt is multidisciplinair. Dit houdt in dat de podoloog nauw samenwerkt met andere specialisten uit de zorg, zoals fysiotherapeuten. Door deze multidisciplinaire samenwerking krijgt een cliënt (of patiënt)  de best mogelijke behandeling. Het behandeltraject ziet er in grote lijnen als volgt uit: (Uitleg over behandeltraject)

Herkent u bovengenoemde klachten en bent u op zoek naar een passende oplossing? Als registerpodoloog/fysiotherapeut kan ik u de juiste ondersteuning voor balans en vooruitgang bieden. Stap eens binnen!

Maak een afspraak

Stap voor stap weer in balans. Podoactief vindt de oplossing voor uw voetklachten. Maak direct een afspraak! Samen zetten we de stap naar pijnvrij bewegen.

Nieuwe naam, vertrouwd adres

De Bewegingsdeskundige podologie is er voor pijnvrij lopen en rennen!

Mijn naam is Sjoerd Veenings en ik ben je behandelend podoloog en fysiotherapeut. Als je last hebt van voeten, enkels, knieën, heupen of onderrug, bel of mail mij dan vooral. Dan gaan we samen aan de slag.

Je kan mij bereiken op 06 52035709 of mail sjoerd@debewegingsdeskundige.nl. Voor
een eerste intake of een vervolgafspraak. Wij zitten nog steeds op het bekende adres:

De Bewegingsdeskundige
ParaMedisch Centrum Stad van de Zon
Brandpunt 10, 1705 SK, Heerhugowaard
In de fysiotherapie praktijk op de 1e verdieping

Pijnvrij de zomer in of blessure vrij na de zomer aan de competitie beginnen? Begin dan vandaag nog.

Met vriendelijke groet,
Sjoerd