Voetproblemen? De podoloog houdt u op de been

Podologie betekent letterlijk voetkunde. Als podoloog onderzoek en behandel ik problemen die mensen met hun voeten hebben. Omdat mensen geneigd zijn om een houding aan te nemen die de pijn zoveel mogelijk onderdrukt, leiden voetklachten vaak tot klachten op andere plekken in het lichaam. Uw rug, uw knieën of uw heupen kunnen er ook onder te lijden hebben. Als u pijnklachten of andere problemen aan uw voet heeft, is het dus nuttig om de klachten bij de bron aan te pakken en een afspraak te maken met een podoloog. Als voetspecialist help ik u graag op weg naar pijnvrij bewegen.

Voor welke klachten is een bezoek aan de podoloog nodig?

U kunt met iedere klacht aan uw voet of voeten bij een podoloog terecht. Ik ga vervolgens met u op zoek naar de oorzaak van de pijn. Het niet goed functioneren van uw voeten of benen hoeft niet per se uw schuld te zijn. Uw klachten kunnen bijvoorbeeld ook het gevolg zijn van een afwijkende voetstand, een verkeerd looppatroon of simpelweg schoenen die uw houding onvoldoende ondersteunen. Hierdoor kunt u uw spieren en gewrichten overmatig belasten, wat tot uiteenlopende klachten op verschillende plekken in het lichaam kan leiden.

Het doel van een bezoek aan de podoloog is om de oorzaak van uw pijnklachten te achterhalen en hier vervolgens de juiste behandeling voor te vinden. Omdat geen twee paar voeten hetzelfde zijn, is er geen standaardoplossing die altijd wel helpt. Daarom gaat onze voetspecialist in samenwerking met u op zoek naar de behandeling waar u het meeste aan heeft.

Heeft u tijdens het lopen, rennen of sporten pijn in de voet, enkel, knie, heup of rug? Podoactief gaat samen met u op zoek naar de oorzaak.

Welke behandelingen bied ik als podoloog?

Iedere klacht vraagt zoals gezegd om een andere oplossing. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld al voldoende zijn om podotherapeutische zolen te gaan gebruiken die uw voeten als het ware in de juiste stand dwingen. Podoactief ontwerpt op maat gemaakte steunzolen en inlegzolen die u daarbij kunnen helpen. Als na intake blijkt dat uw schoenen de belangrijkste oorzaak zijn van uw voetklachten, geven we u graag advies over welke schoenen u wel de ondersteuning bieden die u nodig heeft om zonder pijn te kunnen lopen.

Heeft u last van ernstiger problemen of staan uw klachten bijvoorbeeld het sporten in de weg? Dan kunnen we u ook bijstaan met advies over hoe u traint. Behandelingen die we bij langdurige of complexere klachten aanbieden zijn onder meer medisch tapen, fysiotherapie en manuele therapie. Kortom: voor iedere levensstijl en loopbehoefte bieden we een oplossing die naar minder pijn bij het bewegen leidt.

Wacht niet langer en maak een afspraak!

Voor alle klachten die u aan uw voeten ondervindt kunt u terecht bij Podoactief in gezondheidscentrum De Mediaan in Heerhugowaard. Ik heb ruime ervaring in fysiotherapie en weet dus als geen ander wat uw voetklachten met de rest van uw lichaam doen. Neem bij aanhoudende klachten zo snel mogelijk contact met ons op voor een afspraak, dan kunnen we een intake inplannen om uit te zoeken wat ik voor u kan doen. Veel van onze behandelingen kunnen gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Stap voor stap weer in balans. Podoactief vindt de oplossing voor uw voetklachten. Maak direct een afspraak! Samen zetten we de stap naar pijnvrij bewegen.

Nieuwe naam, vertrouwd adres

De Bewegingsdeskundige podologie is er voor pijnvrij lopen en rennen!

Mijn naam is Sjoerd Veenings en ik ben je behandelend podoloog en fysiotherapeut. Als je last hebt van voeten, enkels, knieën, heupen of onderrug, bel of mail mij dan vooral. Dan gaan we samen aan de slag.

Je kan mij bereiken op 06 52035709 of mail sjoerd@debewegingsdeskundige.nl. Voor
een eerste intake of een vervolgafspraak. Wij zitten nog steeds op het bekende adres:

De Bewegingsdeskundige
ParaMedisch Centrum Stad van de Zon
Brandpunt 10, 1705 SK, Heerhugowaard
In de fysiotherapie praktijk op de 1e verdieping

Pijnvrij de zomer in of blessure vrij na de zomer aan de competitie beginnen? Begin dan vandaag nog.

Met vriendelijke groet,
Sjoerd