Voetproblemen? De podoloog houdt u op de been

Podoactief is gespecialiseerd in voetkunde. In onze praktijk in Heerhugowaard kunt u terecht voor voetklachten, die veroorzaakt worden door een afwijkende lichaamshouding of stand van uw voet. Voetspecialist Niels Molenaar werkt samen met u toe naar een optimale, persoonlijke behandeling en de beste oplossing voor uw klachten.

Werkwijze

Voor het bepalen van de juiste behandeling is het van groot belang om de klachten goed en duidelijk in kaart te brengen. Tijdens een intake leren we u en vooral uw klachten kennen. We zoeken eerst naar de oorzaak en stemmen daar de behandeling op af. Veel behandelingen worden (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt zowel met als zonder verwijzing terecht bij podoloog Niels Molenaar.

Heeft u tijdens het lopen, rennen of sporten pijn in de voet, enkel, knie, heup of rug? Podoactief gaat samen met u op zoek naar de oorzaak.

Podoloog en fysiotherapeut

Podoactief kiest voor een complete medische en fysieke benadering. Bent u een fanatiek of professioneel sporter? Als specialist in podologie en een ruime ervaring als fysiotherapeut bieden we tevens combinatiebehandelingen aan. Met name voor het behandelen van knieklachten, veelvoorkomende sportkwetsuren en chronische blessures kan deze aanpak het verschil maken. Door de fysiotherapieachtergrond kijken we als het ware ‘door de beweging heen’ en richten we ons tijdens de behandeling op het mobiliseren in plaats van het manipuleren van het bewegingsapparaat. Hiermee verkleint de kans op blessures en wordt het herstel bevorderd, voor maximale prestaties.

Steunzolen en inlegzolen

Veel voet- en bewegingsklachten kunnen met behulp van steunzolen of inlegzolen verminderd of verholpen worden. Podoactief tekent en ontwerpt de zolen zelf, zowel voor dagelijks comfort als voor ondersteuning tijdens het sporten. Daarnaast kunt u bij de podoloog terecht voor siliconenorthesen. Deze hulpmiddelen corrigeren een afwijkende teenstand of ontlasten drukplekken. Zes weken nadat u de speciaal aangemeten orthesen of zolen in gebruik heeft genomen volgt een controleafspraak. Zolen gaan ongeveer 1 tot 2 jaar mee. Kinderzolen, zeker bij kinderen in de groei, zijn mogelijk eerder aan vernieuwing toe. Ook kunnen wij klachten of overlast behandelen met sporttaping of tapen met kinesiotape.

Klachten

Behandelingen

Uw voetklachten, onze zorg. Podoactief houdt u pijnvrij in beweging!

Samenwerkingen met specialisten

Podoactief is gevestigd in gezondheidscentrum De Mediaan in Heerhugowaard. De verschillende medische specialisten die werkzaam zijn in het centrum werken op goede voet samen. Dit komt alle behandelingen ten goede. Door het delen van kennis en expertise, onder meer op het gebied van podologie, fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie, bieden we patiënten in elke situatie de beste behandeling voor voetproblemen. Daarnaast zijn we als podoloog actief binnen Medisch Centrum Geestmerambacht, een eerstelijns medische voorziening voor personen en bedrijven. Bent u benieuwd hoe Podoactief uw voetklachten kan verhelpen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Maak een afspraak

Stap voor stap weer in balans. Podoactief vindt de oplossing voor uw voetklachten. Maak direct een afspraak! Samen zetten we de stap naar pijnvrij bewegen.